Assortiment
Acties & Promoties
Informatie
Nieuwsbrief
Vul uw e-mailadres in en mis
nooit acties en aanbiedingen

Privacy policy

Bax Music gaat zorgvuldig met je persoonsgegevens om door te voldoen aan de AVG-richtlijnen. In deze privacy policy informeren we je graag waarom we je persoonsgegevens nodig hebben en wat we hiermee doen. Mocht je na het lezen van deze privacy policy nog vragen hebben, neem dan gerust contact met ons op via de contactgegevens onderaan.

Deze privacy policy kan in de loop van de tijd worden aangepast: de meest actuele versie kun je vinden op deze pagina (https://www.bax-shop.nl/privacy-policy). Wij raden je aan om onze privacy policy regelmatig te raadplegen, zodat je van de aanpassingen op de hoogte bent.

Deze privacy policy is voor het laatst gewijzigd op 5 juli 2018.

Verantwoordelijk

Bax Music B.V. (“bax-shop.nl”), gevestigd aan de Olympiastraat 4, 4462 GG Goes, is de verantwoordelijke voor de verwerking van persoonsgegevens zoals beschreven in deze privacy policy.

Persoonsgegevens

Persoonsgegevens zijn alle gegevens die herleidbaar zijn tot jou als individu. Bax Music verwerkt de volgende persoonsgegevens:

  • Persoonlijke gegevens: naam, geslacht, geboortedatum
  • Adresgegevens: straatnaam, huisnummer, postcode, woonplaats, land
  • Contactgegevens: telefoonnummer, e-mailadres
  • Betaalgegevens: IBAN, tenaamstelling, creditcard-nummer
  • Accountgegevens: klantnummer, gebruikersnaam, wachtwoord, IP-adres
  • Identiteitsgegevens: kopie ID-bewijs
  • Opnames: camera- en telefoonopnames

We verwerken je persoonsgegevens wanneer je contact hebt of hebt gehad met Bax Music. Deze gegevens krijgen we rechtstreeks van jou wanneer je een van onze websites of winkels bezoekt, een account aanmaakt op onze webshop, je aanmeldt voor een van onze activiteiten of diensten of wanneer je contact zoekt met onze klantenservice.

Ben je nog geen 16 jaar? Laat je ouders deze privacy policy dan lezen en vraag toestemming om je persoonsgegevens met ons te delen, zodat je gebruik kunt maken van onze producten en diensten.

Doelen en belangen

1. Het verwerken van je bestelling

Wanneer je iets bestelt bij Bax Music, hebben we je persoonsgegevens nodig om je bestelling te kunnen verwerken en te bezorgen. Ditzelfde geldt voor het behandelen van eventuele retourzendingen of reparaties. Hiervoor verzamelen we je naam, geslacht, adresgegevens (afleveradres en factuuradres), telefoonnummer, e-mailadres en je betaalgegevens, zoals IBAN, tenaamstelling of creditcard-nummer.

Wanneer je gebruikmaakt van een van onze speciale services, zoals het treffen van een betalingsregeling, het huren van producten of het inruilen van producten, dan hebben we naast de persoonsgegevens ook een kopie van je ID-bewijs nodig.

Al deze persoonsgegevens zijn nodig vanwege het uitvoeren van een verkoopovereenkomst tussen jou en Bax Music. Volgens de wettelijke verplichting worden deze gegevens 7 jaar bewaard.

2. Het registreren van je webshop-account

Bax Music biedt de mogelijkheid om een webshop-account aan te maken, waarbij persoonsgegevens van je worden bewaard, zoals naam, adresgegevens (afleveradres en factuuradres), telefoonnummer, e-mailadres, klantnummer en uiteraard je gebruikersnaam en wachtwoord.

Om het je nog gemakkelijker te maken, worden je accountgegevens automatisch gekoppeld aan je bestellingen en krijg je de mogelijkheid om een retourzending aan te melden, je eigen verlanglijst bij te houden, je aan te melden voor de nieuwsbrief of ons spaarprogramma. Tevens kun je je webshop-account koppelen aan je Facebook-, Twitter- en Google+-account, zodat je nog makkelijker kunt inloggen.

Om je altijd toegang te kunnen verlenen tot onze webshop, wordt je account niet verwijderd.

3. Je bezoek aan een van onze winkels

Al onze winkels worden continu bewaakt met behulp van cameraopnames. Bax Music heeft een gerechtvaardigd belang om deze beelden te gebruiken voor bescherming van medewerkers en klanten tegen vormen van agressie en geweld. Hiernaast kunnen deze beelden worden ingezet voor onderzoeksdoeleinden bij verdenking van diefstal of fraude en eventueel als bewijslast. Cameraopnames worden na een periode van 3 maanden vernietigd.

4. Je contact met onze klantenservice

Wanneer je een vraag hebt of advies wilt inwinnen over je (mogelijke) aankoop, kun je contact opnemen met onze klantenservice via e-mail, telefoon, chat, onze website of social media zoals Facebook, Twitter en Instagram. Om je zo goed mogelijk te kunnen helpen, bewaren we je contactgegevens en je conversatie met de klantenservice zolang je klant bij ons bent of je webshop-account bestaat.

Je telefoongesprek met onze klantenservice kan worden opgenomen voor trainings- en analysedoeleinden. Hiernaast kunnen deze telefoonopnames worden ingezet voor onderzoeksdoeleinden bij verdenking van diefstal of fraude en eventueel als bewijslast. We hebben een gerechtvaardigd belang om deze contacten te gebruiken om onze dienstverlening te kunnen verbeteren. Telefoonopnames worden na een periode van 1 jaar vernietigd.

5. Je voorzien van relevante informatie

Nieuwsbrief, e-mail en sms-berichten

Om je te informeren over leuke aanbiedingen of aankomende evenementen van Bax Music, kun je je aanmelden voor onze nieuwsbrief en andere commerciële uitingen via e-mail. Dit kun je doen door je e-mailadres in te vullen in onze webshop of via de instellingen van je webshop-account. Bax Music stuurt je uitsluitend een e-mailbericht wanneer je hiervoor toestemming hebt gegeven.

Ben je niet meer geïnteresseerd in de nieuwsbrief of onze andere e-mailberichten? Schrijf je dan uit via de afmeldlink onderaan een van onze e-mailberichten of via je webshop-account onder ‘nieuwsbrief-instellingen’.

Via de wijzig-link onderaan onze e-mailberichten, kun je je ook aan- en afmelden voor onze sms-dienst, waarmee je als eerste op de hoogte kan zijn van onze speciale aanbiedingen en acties.

Magazine en direct mail

Wanneer je een bestelling op onze webshop hebt geplaatst, kun je post van Bax Music op je deurmat verwachten. Wanneer je jaarlijkse bestelbedrag meer dan € 100,00 bedraagt, wordt het magazine van Bax Music geheel kosteloos bij je thuisbezorgd.

Mocht je niet meer door Bax Music via post benaderd willen worden, dan kun je je online uitschrijven via de pagina Afmelden voor het magazine.

Online advertenties

Bax Music kan je tijdens het browsen voorzien van de laatste aanbiedingen en productinformatie, volledig afgestemd op je persoonlijke interesses. Dit kunnen we realiseren door met behulp van cookies je surfgedrag en activiteiten op de webshop te meten. Hoe dit precies in zijn werk gaat, kun je terugvinden in ons cookiebeleid.

Social Media en communities

Wil je graag je ervaringen met onze producten en diensten delen met anderen? Of heb je een vraag die je graag wilt voorleggen? Ben je op zoek naar specifieke informatie of wil je gewoon een leuk gesprek met andere bezoekers? Dan kun je gebruikmaken van diverse social media-kanalen en communities die openbaar zijn of die Bax Music beschikbaar stelt.

Bax Music maakt gebruik van Facebook, Twitter, YouTube, Instagram, Google+ en Trustpilot. Alle informatie die je op deze media plaatst, wordt openbaar gemaakt en valt onder het publieke domein. Wees daarom zorgvuldig met de informatie die je deelt. We raden je aan om het privacy-beleid van deze externe partijen goed door te nemen, zodat je weet hoe je persoonsgegevens worden gebruikt en hoe je je instellingen kunt aanpassen.

Voor het delen van interessante onderwerpen heeft Bax Music een eigen blog-pagina. Op deze website kun je op een post reageren door je naam, e-mailadres en reactie in te voeren. Vervolgens worden je naam en je reactie onder het blog getoond; je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Bax Music biedt ook de mogelijkheid om je ervaringen te delen via onze eigen forum-pagina. Allereerst dien je een account aan te maken door het invoeren van een gebruikersnaam, wachtwoord en je e-mailadres. Nadat je je account hebt geactiveerd via een automatisch verstuurde e-mail, kun je aan de slag op ons forum door bijvoorbeeld een review te plaatsen of te reageren op een van de vele onderwerpen. Wil je nog specifieker gevonden kunnen worden door andere gebruikers? Vul dan je accountgegevens aan met extra informatie als een profielafbeelding, je geboortedatum, interesses en hobby’s, locatie en functie.

Om je altijd de mogelijkheid te bieden om je toestemming voor het verzenden van relevante informatie aan te passen of toegang te verlenen tot onze eigen communities, geldt er geen bewaartermijn voor deze gegevens.

6. Je inschrijving voor evenementen en prijsvragen

Evenementen

Bax Music organiseert diverse interessante evenementen, zoals workshops en demo’s van bekende muzikanten en dj’s en van onze eigen medewerkers en partners. Je wordt hiervan op de hoogte gebracht via onze speciale event-e-mailnieuwsbrief, via banners op social media of onze webshop, of via onze online eventkalender.

Wil je deelnemen aan een van onze evenementen? Klik dan op het betreffende evenement en je wordt doorverwezen naar het aanmeldformulier. Wanneer je jezelf registreert met je naam en e-mailadres, word je voorzien van je tickets en verdere informatie over het evenement.

Prijsvragen

Regelmatig heeft Bax Music een prijsvraag voor een bepaalde periode, die via het magazine of de nieuwsbrief kenbaar wordt gemaakt. Via onze website kun je je oplossing doorgeven, samen met je naam, adresgegevens, geboortedatum en e-mailadres. Deze gegevens hebben we nodig om te kunnen beoordelen of je voldoet aan de deelnamevoorwaarden en om contact met je op te kunnen nemen wanneer je een van de winnaars bent.

Je inschrijving wordt 1 jaar na de einddatum van het evenement of de prijsvraag verwijderd.

7. Je optimale beleving op onze website

Bax Music biedt je een optimaal werkende webshop, waarbij het plaatsen van sommige cookies noodzakelijk is, bijvoorbeeld voor het bewaren van de inhoud van je winkelwagen of het opslaan van je webshop-account in je browser. Hiernaast zouden we ook graag je activiteiten en surfgedrag op onze websites meten, zodat we in staat zijn om onze websites continu te verbeteren. Hiervoor hebben we wel je toestemming nodig. Hoe dit precies in zijn werk gaat, kun je terugvinden in ons cookiebeleid.

Voor het meten van je activiteiten en surfgedrag maakt Bax Music gebruik van Google Analytics, waarbij je ip-adres wordt geanonimiseerd. Bax Music heeft een verwerkersovereenkomst met Google afgestemd, waarin is opgenomen hoe wordt omgegaan met onze data en niet wordt toegestaan om de resultaten te gebruiken voor andere Google-diensten.

Bewaartermijnen

Bax Music bewaart je persoonsgegevens niet langer dan strikt noodzakelijk of wanneer dit wettelijk wordt vereist zoals bij de fiscale bewaarplicht. Wanneer de bewaartermijn is verlopen, worden je persoonsgegevens verwijderd of geanonimiseerd voor verdere analytische of rapportage-doeleinden.

In sommige gevallen hanteert Bax Music geen bewaartermijn, zoals je webshop-account, je contact met onze klantenservice en je in- en uitschrijvingen voor relevante informatie. Mocht je onverhoopt toch willen dat Bax Music niet meer beschikt over deze persoonsgegevens, dan kun je een beroep doen op je recht om je persoonsgegevens te verwijderen. Zie paragraaf Recht van betrokkenen.

Delen van persoonsgegevens

De persoonsgegevens die je registreert bij Bax Music, worden uitsluitend gedeeld met onze partners wanneer dit noodzakelijk is voor onze dienstverlening. Dit zijn partners als bezorgdiensten, leveranciers of reparateurs, betaalpartners en IT-dienstverleners. Partijen die toegang krijgen tot je persoonsgegevens, mogen deze alleen gebruiken om een dienst te leveren namens Bax Music. Hiervoor heeft Bax Music een verwerkersovereenkomst met deze partijen afgestemd om te borgen dat zij net zo zorgvuldig omgaan met je persoonsgegevens als wij dat doen.

In bepaalde situaties (verdenking, diefstal, fraude, etc.) zijn we wettelijk verplicht om persoonsgegevens te delen met overheidsinstanties, politie en justitie of toezichthouders voor uitvoering van hun taken of onderzoeken.

Je persoonsgegevens worden niet verkocht aan derden en worden niet gepubliceerd zonder jouw toestemming.

Op de websites van Bax Music zijn een aantal verwijzingen naar andere websites en organisaties te vinden. Bax Music is niet verantwoordelijk voor de manier waarop die partijen je persoonsgegevens verwerken. Lees hiervoor het privacy-beleid van de betreffende organisatie.

Beveiliging

Bax Music heeft passende technische en organisatorische maatregelen toegepast om je persoonsgegevens te beveiligen tegen ongeoorloofde toegang, (onopzettelijke) vernietiging, verspreiding of enige andere vorm van onrechtmatige verwerking. Je gegevens worden bewaard op beveiligde servers. Gegevens worden (waar nodig) versleuteld verzonden aan zowel interne als bevoegde externe partijen. Een beperkte groep medewerkers van Bax Music heeft toegang tot je persoonsgegevens om hun werkzaamheden te kunnen uitvoeren die in lijn zijn met de doeleinden zoals beschreven in deze privacy policy.

Recht van betrokkenen

Volgens de AVG heb je recht om je geregistreerde persoonsgegevens in te zien, te wijzigen of te verwijderen. Bax Music heeft hiervoor een online aanvraagformulier ingericht, zodat je een verzoek kunt plaatsen voor het uitvoeren van je rechten.

Bax Music neemt geen besluiten op basis van geautomatiseerde verwerking over zaken die gevolgen voor je kunnen hebben.

Bax Music wil je er tevens op wijzen dat je de mogelijkheid hebt om een klacht in te dienen bij de Autoriteit Persoonsgegevens (de Nederlandse toezichthouder van de AVG).

Contact

Heb je specifieke vragen over deze privacy policy of over je rechten? Neem dan contact met ons op via avg@bax-shop.nl. Onze Functionaris Gegevensbescherming kun je bereiken via ditzelfde e-mailadres. Je kunt ook een brief sturen naar:

Bax Music
o.v.v. AVG Privacy
Olympiastraat 4
4462 GG Goes
Nederland

Heb je andere vragen? Neem dan contact op met onze Klantenservice via helpdesk@bax-shop.nl of via het telefoonnummer 0113 212 703.

Gerelateerde merken:



Veelgestelde vragen & antwoorden