Grote vraag na het zien van dit filmpje: waarom is er nooit eerder iemand op het idee gekomen om een tutorial hier van te maken?! Hulde voor de London School of Sound. Want een kabeltje oprollen doe je niet zomaar. Weet u vast alles vanaf. Maar aan alle onwetendheid komt nu voorgoed een einde!

De mensen van London School of Sound zal het vast ook wel eens opgevallen zijn. Het fatsoenlijk oprollen van een kabel is niet aan iedereen toe te vertrouwen. Maar waarom de kennis die je zelf hebt niet gewoon de wereld in slingeren? Nou, bij deze dus. Opdat u het nooit meer zult vergeten.

4 reacties
 1. Adriaan van Os schreef:

  Geniaal filmpje. Er is nog een derde methode, namelijk door de kabel in een 8-lus op te rollen. Dan heffen de beide windingen van de 8-lus elkaar ook op.

 2. Erik schreef:

  Ooit leerde ik een trucje van een beroepsmuzikant. Vooral omdat mijn kabels voor en na mijn optredens altijd een grote warboel was van knopen. Al ruim 35 jaar doe ik het op de volgende manier. En zonder gekheid…Ik heb nog nooit kabelbreuk gehad. En doe jaren en jaren met mijn kabels. Ik doe het op de volgende manier. Ik pak de uiteindes van de kabel. En breng de pluggen bij elkaar. Vervolgens doe ik dat nog enkel keren…kabel dubbel…kabel dubbel. En leg er een losse knoop in. Zodat de kabel geen spanning heeft. Tamelijk eenvoudig. Nooit meer geharrewar…En nog nooit draadbreuk gehad….Althans..mits je de kabel op het eind echt hard aantrekt…Want alles kan stuk

 3. Alex schreef:

  Zo da’s handig zeg. Ik irriteer me altijd aan die spaghetti bende als ik mijn gitaarkabels uit mijn tas haal. Ik ga dit voortaan altijd zo doen!

 4. Mark schreef:

  Superhandige tip. 🙂

  Welke tips zijn er nog om audio- , data- en electriciteitskabels apart te houden in een studio omgeving? Als deze elkaar kruisen of naast elkaar liggen, storen deze elkaar dan niet?

Laat een reactie achter